Casetes de Formigó
CASETES DE FORMIGÓ PREFABRICAT 2.022 Construcció de Casetes de Formigó prefabricat des de 8.500 €. Muntem la seva caseta en un sol dia. Veure les nostres obres construïdes
Panells prefabricats GRC:
El GRC (Glass Reinforced Concrete) és un composite mineral de base ciment reforçat amb fibra de vidre resistent a l’àlcalis del ciment (fibra AR) en una proporció de fibra entre el 4 i el 5% del pes total. Es caracteritza per la seva gran ductilitat i és normal un límit elàstic de 10 MPa quan el trencament arriba als 17 MPa.
La seva prefabricació es fa mitjançant sistemes industrials a fàbrica, i es tracta d’un procés totalment manual.
Les peces de GRC constitueixen un tipus de prefabricat autoportant, capaç de suportar les càrregues degudes al sisme ia l’empenta del vent, sense formar part de l’estructura resistent de l’edifici.
Hi ha una gran varietat de tipus de peces elaborades amb GRC, responent en cada cas a les diferents necessitats plantejades a cada projecte.
La següent classificació és una generalització de totes elles en funció de les seves propietats geomètriques i formals, corresponent cadascuna a unes dimensions màximes recomanades:
Les característiques mecàniques del GRC han d’estar compreses entre els valors següents (presos a 28 dies d’edat):
Segons el CTE, la transmitància tèrmica màxima exigible a un tancament de façana varia segons la zona climàtica on s’ubica l’edifici. S’indica a continuació els límits màxims exigits establerts pel Document Bàsic d’Estalvi d’Energia (DB-HE1-2019):
Segons el CTE, l’aïllament acústic mínim en una façana respecte al soroll aeri exigit s’indica a continuació (quan no es disposi de dades oficials del valor de l’índex de soroll dia, Ld s’aplicarà el valor de 60 dBA):
El full de 10 mm de GRC té una reducció sonora de 30 dBA i amb 20 mm arriba fins als 36 dBA.
Segons els diferents tipus de capes de tancament habituals emprats amb façanes de GRC s’obtenen els valors d’aïllament acústic següents.
Son panells prefabricats autoportants pformats exclusivament per una closca de GRC amb nervis del mateix material. La closca tindrà unes dimensions màximes de 2 m x 2 mi un gruix mínim de 10 mm. Són panells petits utilitzats per aplacar façanes i interiors, cobrir pilars, cornises, brancals. El pes variarà de 30 a 45 kg/m2.
Son panells prefabricats autoportants formats per una closca de GRC i un bastidor d’acer galvanitzat. La closca de GRC té un gruix mínim de 10 mm. El bastidor està format per muntants i travessers, amb una separació màxima entre muntants de 60 cm. La closca i el bastidor estan units per mitjà de connectors metàl·lics separats entre ells 60 cm màxim.
Els panells resultants tindran un gruix estàndard de 12 cm, encara que es pot reduir usant bastidors de menor secció, la qual cosa comporta reduir les mesures màximes dels panells.
El pes varia de 45 a 65 kg/m2 segons l’acabat del panell (textura). Segons els diferents tipus de capes de tancament habituals emprats amb façanes de GRC ‘obtenen els valors d’aïllament tèrmic següents:
Solucions de tancaments amb panells de GRC TIPUS STUD-FRAME U (W/m2 K)
Son panells prefabricats autoportants formats per dues closques de GRC i un nucli de material aïllant rígid (generalment ppoliestirè expandit o EPS). Les fulles de GRC tenen un gruix mínim de 12 mm cadascuna. L’espessor de l’EPS és variable.
Els panells es fabriquen mitjançant la col·locació de blocs del material aïllant dins del mateix, una vegada projectada la seva cara modelada, deixant espai per projectar rigiditzadors de GRC d’amplada entre 10 a 25 mm entre cada bloc ( dimensió de cada panel GRC), nervis que han d’anar de vora a bord per fer que el panell treballi com una placa massissa.
El seu pes varia de 60 a 90 kg/m2 segons el gruix i acabat del panell. Segons els diferents tipus de capes de tancament habituals emprats amb façanes de GRC s’obtenen els valors d’aïllament següents térmico:
Solucions de tancaments amb panells de GRC TIPUS SÀNDWICH U (W/m2 K)
La fabricació de panells amb trencament de pont tèrmic és una realitat amb solucions prefabricades, cosa que permet aconseguir una bona qualificació energètica sense haver de renunciar al disseny, la qualitat, textures i acabats personalitzats per part dels nostres clients.
A més, la influència de l’aïllament tèrmic en les condicions de treball i habitabilitat, i els seus avantatges, així com aspectes de com evitar les condensacions o la humitat relativa, són resolts amb aquest tipus de solució industrialitzada.
A més, la durabilitat s’ha de concebre no només com la resistència als agents agressius físics o químics, sinó també al manteniment d’aquelles propietats i característiques que van motivar l’elecció del material.
A més, els panells de trencament tèrmic (PRT) han d’estar configurats de manera que el full de formigó exterior del panell no tingui contacte amb el full de formigó interior (sense nervis massissos de formigó) i que la connexió es realitzi per elements (connectors) amb nul·la o gairebé nul·la transmitància tèrmica.
Entremig d’aquestes dues fulles de formigó, ha d’estar un aïllant continu i de gruix constant. Depenent dels gruixos d’aquestes dues fulles de formigó i del tipus d’aïllament i gruix obtenim l’aïllament tèrmic del panell. Com a exemple de l’anterior, la taula:
Per calcular aquests valors hem considerat el coeficient de conductivitat tèrmica del formigó λH(interior) = 1,91 W/m K y λH (exterior)= 2,08 W/m K.
El fet d’emprar dos valors diferents de conductivitat per a formigó intern i extern és degut a que la norma de càlcul UNE EN ISO 6946 fa la distinció de resistència tèrmica de materials en contacte amb aire exterior, donant un valor de Rsi (Resistència superficial interior) i Rse (Resistència superficial exterior) diferents, que cal sumar al valor del material per al càlcul de la resistència tèrmica total R, emprat en el càlcul de la transmitància.
Suposició de flux transversal al panell, prenent el valor (1/he+1/hi)= 0,17 m2 K/W. Considerem ρhorm = 2500 kg/m3 i menyspreem l’aportació de l’aïllament a la massa.
Un dels avenços recents a la tecnologia del formigó és el formigó d’ultra alt rendiment (UHPC) per la seva alta durabilitat i resistències mecàniques comparables a l’acer. Permet el disseny d’estructures sostenibles, com ara ponts de gran llum, peces de coberta de formes corbes i estructures de gran alçada.
Es caracteritza per la baixa relació d’aglutinant d’aigua (generalment menys de 0,22), baixa porositat i molt alta durabilitat davant de totes les exposicions ambientals.
Les fibres garanteixen la ductilitat del formigó.
Exemple: comparació d’un pilar d’edificació de 3,5 m d’alçada constituït per formigó in situ, formigó autocompactant i UHPC.
OTROS
PREFABRICADOS HORMIGÓN